Universiteit Utrechtstudierichting Fonetiek

inleiding fonetiek

voorgelezen ongesegmenteerd - gesegmenteerde spraak 1 - gesegmenteerde spraak 2 - gesegmenteerde spraak 3 - gesegmenteerde spraak 4 - gesegmenteerde spraak 5 -
 

segmentatie


In de volgende geluidsfragmenten is spraak gesegmenteerd. Dat wil zeggen dat steeds na een vaste duur de spraak onderbroken is met een stilte eveneens van een vaste duur, zonder dat er iets van de spraak wegvalt. De duur van de stukjes spraak en stilte is in de verschillende fragmenten gevariëerd. Wanneer de duur van de spraak kort is en de duur van de stilte tussen de spraak lang is, dan is de spraak niet of moeilijk te verstaan. Zijn beide kort dan klinkt de spraak hakkelend, maar is het wel goed te verstaan.
fragment beluisteren afluisteren
technische details technische informatie
tekst/transcriptie tekst/transcriptie
naar top


voorgelezen ongesegmenteerd
Een stukje voorgelezen continue spraak zonder segmentatie.


naar top


gesegmenteerde spraak 1
Een stukje voorgelezen spraak is gesegmenteerd. De duur van de stukjes spraak is 20 ms; de duur van de stilte tussen de spraak is 250 ms.


naar top


gesegmenteerde spraak 2
Een stukje voorgelezen spraak is gesegmenteerd. De duur van de stukjes spraak is 20 ms; de duur van de stilte tussen de spraak is 20 ms.


naar top


gesegmenteerde spraak 3
Een stukje voorgelezen spraak is gesegmenteerd. De duur van de stukjes spraak is 250 ms; de duur van de stilte tussen de spraak is 250 ms.


naar top


gesegmenteerde spraak 4
Een stukje voorgelezen spraak is gesegmenteerd. De duur van de stukjes spraak is 250 ms; de duur van de stilte tussen de spraak is 20 ms.


naar top


gesegmenteerde spraak 5
Een stukje voorgelezen spraak is gesegmenteerd. De duur van de stukjes spraak is 250 ms; de duur van de stilte tussen de spraak is 20 ms.


zoeken home UU home Letteren home Fonetiek e-mail
19 Sep 2000